2009. október 30., péntek

A polgármester válaszol

Utolsó alkalmunkon polgármesterünk volt a vendégünk. Mély benyomást tett rám, hogy cipőjét levetve, öltönyben közénk ült a szőnyegre és mókázott gyermekeinkkel.
Sajnos a 2010-es önkormányzati megvonások miatt még a megkezdett projektek befejezésére sincs garancia. Néhány új kezdeményezés tervben van:
  • a Mogyoró úti óvoda helyén terveznek egy nagy óvoda komplexumot építeni, ahol már bölcsődei csoport is helyet kapna. Az óvoda építése alatt a Mogyoró úti épületben a működés zavartalan lenne.
  • további lehetséges épületek bölcsőde indítására a majdan megüresedő Bajcsy óvoda, a megüresedő egészségügyi épületek.
  • azok számára, akik addig is más településekre kénytelenek gyermeküket hordani, étkezési és utazási támogatást nyújt az önkormányzat. Érdeklődni személyesen érdemes.
  • a Györgyi Dénes Iskola november 16-tól válik ismét működőképessé.
  • a vasúti aluljáró akadálymentesítésére almádi vállalkozók tettek ígéretet.
 Novembertől Nemes Éva vezeti a Baba-Mama Klubot, úgyhogy ez az utolsó hírlevél, amit még én írok.

2009. október 9., péntek

A logopédus válaszol

Az elmúlt alkalmunkon a beszédfejlődés lépései, esetleges eltérések témában Szokolicsné Sándor Andreával a balatonalmádi Nevelési tanácsadó logopédusával beszélgettünk. A beszédfejlődés lépéseiről Andrea készített egy rövid összefoglalót, amiből elhelyeztünk néhányat a klub irattartó papucsában, így most nem is térnék erre ki. Aki szeretne venni belőle, megteheti a jövő alkalmunkon.

2009. október 2., péntek

Gyermekjátékok készítése


Az előző alkalmunk is nagyon jól sikerült. Nemes Évával készítettünk csodás gyermekjátékokat: Kipp-Kopp gesztenyegyerekeket, dióból teknőst, sünit, egeret, csigát. Ízelítőül csatolok néhány fotót a végeredményekről. Nagyon szépen köszönjük Évának ezt a remek programot!!!