2010. október 22., péntek

Az intimtornáról és egyéb női dolgokról

Előző klubunk vendége  Lehóczky Laura intimtorna tréner volt. Megtudhattuk tőle, hogy a medencealap izmai, többek között a gátizom nagyon nagy igénybevételnek vannak kitéve nap mint nap. Az ülés, a cipekedés, de már az álló helyzet is terheli ezt a testtájunkat.  Bizonyára sokan közületek már tapasztalták azt, hogy egy tüsszentés következményeként a  vizelettartással probléma volt; vagy úszás után víz, esetleg extrém testhelyzet felvétele után levegő került a hüvelybe; de az aranyérprobléma is a gátizom gyengeségére utal. Önmagában ez az izomcsoport nem erősödik, csak akkor ha
kifejezetten erre irányuló mozgást végzünk. Az intimtorna az alhas egészségét szolgáló módszer, amely a medencealap izmaira ható gyorsaság- és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz, megelőző és önrehabilitációs célzattal. A gyakorlás eredményességének néhány jele: rendszeresebbé válik a menstruációs ciklus, csökken az időtartam és a

kényelmetlenség érzet. Az inkontinencia (vizelettartási probléma) tünetei is csökkennek illetve megszűnnek. A szexuális élet minősége javul. Az aranyeres panaszok csökkennek. Sajnos már az egészen fiatal lányokat is érinti ez a probléma, de az asszonyoknál egy illetve több gyermek szülése után egyre gyakoribbak a tünetek, változó korban viszont már nagyon nagy százalékban érintettek a nők.
A jelenlévők érdeklődését felkeltette Laura, így a jelentkezők létszáma miatt lehetővé vált, hogy Balatonalmádiban is induljon intimtorna tréning.

 Így 2010. november 6-án intimtorna tréning indul Balatonalmádiban!
A foglalkozások 4 alkalommal lesznek (november 6., 13., 20., 27.), szombatonként 8-11 óra között.
Helyszín: vörösberényi gyermekorvosi rendelő
(Köszönjük szépen Zsuzsi védőnő közbenjárását!)
Ami szükséges: kényelmes ruha és lehetőség szerint polifoam vagy pléd
Részvételi díj: 15.000 Ft


A tornáról bővebben: www.intimtorna.hu
Lehóczki Lauráról bővebben: www.arcodravanirva.hu
Kérdéseitekkel kereshetitek Laurát a honlapon található elérhetőségein.
Jelentkezési szándékotokat Kováts Annának küldjétek: szabokovats@chello.hu vagy 70/237-7251

A torna nem csupán kismamáknak és fiatal édesanyáknak kitűnő az intim tájék gyengeségének megelőzésére, hanem a már meglévő problémák kezelésére, a folyamatok visszafordítására is alkalmas. Várjuk nagymamák, idősebbek jelentkezését is!

Köszönjük szépen Geréd Bakó Tündének a csodálatos kuglófot, amit az előadónknak készített. Jó volna, ha valaki közületek a következő alkalomra is készítene valami ajándékot, hogy így köszönjük meg az előadást. Nálam
lehet jelentkezni, ha valaki szívesen készítene valamit
.

2010. október 8., péntek

Harmonikus együttlét a családban, erőszakmentesség a párkapcsolatban és gyermeknevelésben

Előző klubunk vendége Varga Gabriella barátom volt, aki többek között kommunikációs tréner. A téma: Harmonikus együttlét a családban, erőszakmentesség a gyermeknevelésben és a párkapcsolatban.
Örömömre szolgált, hogy mennyire megnyíltak a jelenlévő mamák, és hoztak fel számos konfliktushelyzetet saját életükből. Ez egyrészt köszönhető volt a témának, másrészt annak, hogy Gabi remekül tudta megfogalmazni kérdéseit. A kérdéseire adott válaszok sokszor magukban hordozták a megoldást is az adott konfliktusra.
Természetesen a saját élmények közül itt nem említhetek egyet sem, de a számomra megfogalmazódott általános konklúzió a következő:
A gyermekeinkkel való kommunikációban törekszünk az '"itt és most"-ra, azaz, ha a gyermek viselkedése elfogadhatatlan számunkra, akkor nem várunk azzal másnapig, hogy ezt közöljük vele, hanem rögtön kifejezzük nem tetszésünket. Rövid, egyszerű mondatokban fogalmazunk, hogy megértse, hogy a személyét elfogadjuk, őt magát szeretjük, de a negatív cselekedetét elfogadhatatlannak tartjuk. Érzéseinket nem titkoljuk előle. Jelezzük neki, hogy most mérgesek, szomorúak vagyunk, amiatt, amit tett. Röviden, tömören megfogalmazzuk, mit várunk tőle, hogyan tudja jóvá tenni az okozott sérelmet.
Egészem másképp van ez a felnőtt kapcsolatainkban. Hajlamosak vagyunk arra, hogy amennyiben a párunk valamivel megbánt minket, akkor azt nem az "itt és most"-ban  tesszük szóvá. Szépen gyűjtögetjük a sérelmeinket, míg be nem telik a pohár és akkor robban a bomba. Ez esetben már az egymásra rakódott sérelmek sora olyan indulatossá tesz minket, hogy sokszor képtelenek vagyunk racionálisan kezelni az adott problémahelyzetet. Felnagyítjuk az épp aktuális sérelmünket a sok előző némaság miatt, ami viszont már érthetetlen túldramatizálás lesz a párunk számára. Itt már nehéz egy olyan konszenzust létrehoznunk, ami mindkét fél számára elfogadható. Egy győztes-vesztes kommunikáció áldozatává válunk mindketten, a nyertes sem nyertes igazán. Ha párkapcsolatunkban is igyekszünk az "itt és most"-ban jelezni, röviden a sérelmünket, akkor sokkal könnyebb egy olyan párbeszédet kialakítani, aminek nincsenek vesztesei.
Amire még én nagyon szeretem felhívni a figyelmet, azok a kommunikációs bakik, amik oly sokszor jellemzik a hétköznapjainkat.
Pl: "Jaj de melegem van!" Ehelyett mennyivel tisztább közlés a "Kérlek nyisd ki az ablakot!" vagy "Jaj de sötét van ebben a szobában!" helyett "Kérlek cseréld ki a villanykörtét egy erősebbre!"

A nyílt és meleg hangulatú beszélgetés kapcsán ismét felmerült az igény egy gyerek nélküli női kör létrehozására. Ha bárkiben van energia és igény egy ilyen kör megszervezésére, akkor hajrá!!