2012. január 27., péntek

A reiki és a család - beszélgetés Kálazi Ági tradicionális reiki mesterrel

Először az aktuális közérdekű információkat szeretném megosztani:

Következő alkalmunk:
Február 10. (péntek) 10 óra: Gyermeknevelés Gordon-módszerrel - beszélgetés Zachár Annával, aki az "Ovis leszek!?" című könyv szerzője, a Gordon & T.A. Oktatásszervező és Tanácsadó Kft. munkatársa

"A szülőket vádolják, de nem képzik. Évente sok millió anya és apa veszi fel azt a munkát, amely a világon talán a legnehezebb: hazavinni egy csecsemőt, aki majdnem teljesen magatehetetlen, viselni minden felelősséget testi és lelki egészségéért, és úgy nevelni, hogy tevékeny, együttműködő és hasznos polgárrá váljon. Van-e ennél nehezebb és igényesebb munka? És hány szülőt tanítottak meg rá?"
A Gordon modell egy kipróbált utat kínál szülőknek a kölcsönösen boldog szülő-gyerek kapcsolathoz.
Amikről beszélgetünk: az elfogadás nyelve, az értő figyelem, az "én üzenetek", az elfogadhatatlan viselkedés megváltoztatása, a konfliktusmegoldás vereségmentes módszere, mindezek alkalmazása a gyakorlatban, hogy kevesebb legyen a harag, több a szeretet


Tipegők Farsangja:

Ez évben Tardi Hajnalka szervezi. Elérhetőségei: htardi@hotmail.com, +36304887781
Február 11. (szombat) 16:30-tól
- kb. 2 órán át tartó farsangi buli: batyus bál, jelmezverseny, Ramazuri játéktér és bábelőadás, tánc
- helyszín: PKKK Nagyterem
- megjelenés: lehetőleg jelmezben

Amiben még a segítségetekre van szükség:
-    Teremdíszítés (krepp- és színes papír füzérek, egyszerű álarcok, lufik, esetleg lampionok - további ötleteket)
-    Jelmezversenyhez díjak - viszonylag sok kategóriában (legötletesebb, legaranyosabb, legfélelmetesebb, legjobb saját gyártású stb. jelmez) 1.-3. helyezettet díjaznánk, hogy minél többen "nyerhessenek". A díjak a korosztálynak örömet okozó egyszerűbb dolgokból összeállított csomagok, amik fiúknak és lányoknak egyaránt megfelelő lehetnek: pl. színes ceruzák, kifestők, egyszerűbb kirakók ill. más kreatív dolgok, esetleg könyv, báb, zenével kapcsolatos dolgok  - nem túl nagy értékben, de olyan dolgok, aminek gyerekeink örülnének.
-    Batyus bál - előző évekhez hasonlóan várjuk a gyerekszájnak ízletes, egészséges falatokat sós és édes változatban, valamint rostos gyümölcsleveket, finom italokat, amit a gyerekek a farsangi forgatag ideje alatt jóízűen fogyaszthatnak.
Minden felajánlással kapcsolatban keressétek Hajnit.

Előző alkalmunkon Kálazi Ágival beszélgettünk a reikiről, aki tradicionális reiki mester, tanár; a Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület társelnöke, az Életerő Egyesület elnöke

Ági egy személyes élményének megosztásával mondta el, hogyan került kapcsolatba a reikivel, ami sokunkat megérintett. Kisgyermekének súlyos betegsége késztette, hogy a hagyományos orvosi terápia mellett más felé is tekintsen, így talált a reikire.
Az alapító, dr. Mikao Usui így beszél reikiről:
  • A boldogság megidézésének titkos módszere.
  • Csodás gyógyír minden betegségre.
Az általa megfogalmazott öt alapelv:
  • Csak ma nem leszek dühös.
  • Csak ma nem aggódom.
  • Hálás vagyok.
  • Szorgalmasan, becsülettel teszem a dolgom.
  • Kedves leszek az emberekhez.
Örök érvényű tanítások ezek, amelyek segítenek eligazodni azoknak, akik a szellemi utat járják és keresik lelkük békéjét.
Ha megpróbálunk ezen alapelvek szerint élni, rátalálhatunk a bennünk lévő harmóniára, nyugalomra, amelyre oly nagy szükségünk van.
Célja, hogy az elsajátított technikák alkalmazásával az élet kihívást jelentő szakaszaiban érzelmi egyensúlyunk és egészségünk fenntartásához kellő erővel, önismerettel, szeretettel és elfogadással rendelkezzünk.
Másokon segíteni pedig a boldogságba vezető út nekünk. Mint az életben a legtöbb dolgot, a reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk.

Mindannyiunknak van reiki energiája (egyetemes életerő energia).
Ami a reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, az a behangolási (beavatási) folyamat, mellyel a tanítvány a különféle reiki tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik.
A reiki egyik legnagyobb előnye, hogy teret ad az önkezelésre. Az önkezelés különösen hatásos a teljes relaxációhoz és a stressztől való megszabaduláshoz.
A reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását és a szövetek, csontok újraépülését, hanem segít abban is, hogy a mentális szint kiegyensúlyozottá váljon.
A reiki nem hitrendszer, tehát a páciensnek nincs szüksége mentális felkészítésre vagy bármiféle irányításra. Nem vallás, nincsenek doktrínái vagy külön hitvallása, világnézete. Nem kell hinni benne, hogy működjön.
A reiki tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze.
Elsajátítása nem igényel hosszú hónapokig tartó tanulmányokat vagy intellektuális elmélyülést. Szépsége annak egyszerűségében rejlik.
Amikor gyermekünknek reiki energiát adunk, elmélyül a szülő és a gyermek közötti kötődés, épül érzelmi jólétünk, nyílik a szívünk.
A reiki rendkívül hatásos módja a gyermekeket terhelő stressz oldásának, a túl aktív energiák kiegyensúlyozásának, a tanulási nehézségek áthidalásának.
Segíthetünk nekik megbirkózni az érzelmekkel és a hangulati ingadozásokkal is. Fizikai szinten a reiki elősegíti a gyermekek immunrendszerének erősítését.

Ági honlapján találhattok bővebb információt:
http://kalaziagi-reiki.hu/
Többen (5) jeleztétek már, hogy érdekelne benneteket egy reiki tanfolyam. Ági azt mondta, hogy már 5-6 ember jelentkezése esetén is eljönne Almádiba. Aki szeretne csatlakozni, írjon. Ha tudtok megfelelő helyszínt, akkor azt is jelezzétek.

A továbbiakban:
Február 10. (péntek) 10 óra: Gyermeknevelés Gordon-módszerrel - beszélgetés Zachár Annával, aki az "Ovis leszek!?" című könyv szerzője, a Gordon & T.A. Oktatásszervező és Tanácsadó Kft. munkatársa

Február 24. (péntek) 10 óra: Mi legyen az esti mese? - beszélgetés Kripli Bernadett gyermekkönyvtárossal a mesékről, hogy mit meséljünk gyermekeinknek már a kezdetektől
Március 9. (péntek) 10 óra: Az almádi óvodák bemutatkozása - beszélgetés az almádi óvodák óvónőivel az óvodáról, pedagógiai programról, beiratkozási rendről stb.

Kérlek benneteket jelentkezzetek ajándékra, most péntekre már megvan.

Várunk mindenkit szeretettel. Gyertek el kisbabátokkal, alakítsuk együtt a klub további programját.