A slow filozófia alapja a tudatosság, a nyitottság, az őszinteség, a
közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz
gasztroblogger, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald’s megnyitása
ellen a római Spanyol Lépcsőknél. Ekkor még csupán az étkezés, a slow
food volt a mozgalom fókuszában, innen ered az elnevezés is: egy
mozgalom, ami a fast (food) ellen lép fel.
3 évvel később, 1989-ben megszületett Párizsban a slow food
alapdokumentum, ami a gyorséttermekkel és a műanyag ételek szemben az
ízek és az étkezés élvezetét, a helyi termelők támogatását hirdette.
Azóta a világ több országában, Norvégiában, az USA-ban, Németországban,
még a túlgyorsult Japánban is közösségbe szerveződtek ennek a
filozófiának a követői, és olyan területek is bekapcsolódtak a slowba,
mint az utazás, a gyereknevelés, az olvasás, a médiafogyasztás, a mozi,
vagy a design. A slow design a felelős, emberközpontú tervezésről és a
fenntarthatóságról, a lokális alapanyagok és szakértelem felfedezéséről,
az anyagok újrafelhasználásáról, a do-it-yourself tevékenység
népszerűsítéséről szól.
1999 óta találunk már lassú városokat is, olaszul Citta Slow-kat,
amelyek olyan 50 000 lakos alatti települések, ahol a várostervezés az
embert helyezi a középpontba, minél több park, zöld terület és biciklis
utak kialakításával. A mozgalom célja, hogy a városi lét tempóját
emberléptékűre lassítsa, hogy a városlakók jobban megismerhessék a
közvetlen környezetüket és a helyi értékeket, ezáltal magukénak érezzék a
városukat és vigyáznak rá. Itthon Hódmezővásárhely lett az első lassú
város 2010 szeptemberében.
A lassú mozgalom kapcsán a legtöbb beszélgetésre okot adó terület a
munkavégzés, a munkahelyi lét. Egy lassú munkahely emberközpontúan és
hosszú távra tervez, megadja magának az időt az ötletek kidolgozására,
és a termékek kifejlesztésére, a magabiztos döntések meghozatalára.
Eredményorientált, de a folyamatok az emberi természetet figyelembe véve
vannak kialakítva: rugalmas az időbeosztás, és a meetingek csak a
legszükségesebb esetekben, és a lehető legrövidebb ideig tartanak. Olyan
hely, ahol a munkavállaló személyes és szakmai céljai egyensúlyban
vannak, és az elsődleges elvárás felé a kreativitás, amit nyugodt,
inspiráló, kiegyensúlyozott, lassú környezet kialakításával segíti a
vállalat.