2011. március 11., péntek

Munkavégzés otthonról gyermek mellől


Előző alkalmunkon Vida Ági volt a vendégünk, aki a www.kismamablog.hu és a www.gazdagmami.hu internetes oldalak szerkesztője. Azért hívtuk meg, hogy segítsen nekünk eligazodni az otthonról, gyermek mellől végzett munka rejtelmeiben.
Nagyon sokan gyűltünk össze, ami azt is jelentette számomra, hogy a téma rendkívül időszerű az otthon lévő kismamák körében.  A GYED, GYES összege nagyon kevés, ritkán tudnak a családok hó végén is nagy bevásárlást tartani, kirándulni. Ha bölcsődébe adjuk gyermekünket az első időszakban biztos minden betegséget összeszed, az e miatti hiányzást nem nagyon díjazzák a frissen munkába álló anyukák munkaadói. Ugyanakkor sokan nem szeretnének még elválni kisgyermeküktől egész napra. Szinte minden kisgyermekes anya fejében megfogalmazódott, hogy nem lehet a korábbi, gyermek előtti életet, munkát folytatni. Valami sokkal rugalmasabb, gyermek barátabb lehetőségre lenne szükség, amivel persze jól lehet keresni is.



Rengeteg olyan lehetőségről hallhatunk, hogy hogyan lehet visszaállni a munkába GYES után, hogyan írjunk önéletrajzot, hogyan nyilvánuljunk meg egy állásinterjún, hogyan legyünk magabiztosabbak stb. Az otthoni munkát kínáló oldalak többségén nem valódi otthon végezhető munkákat, hanem üzletkötést és hálózatépítést kínálnak nekünk egyre körmönfontabb módszerekkel. A www.tavmunkainfo.hu és a www. jobmonitor.hu portálok segítenek a távmunkák között eligazodni, de jelenleg Magyarországon nagyon kevés lehetőség van erre. Ági más utat kínált. Saját példáján keresztül vezetett be minket az online munka lehetőségeibe. Rendkívül hasznos információkkal gazdagodtunk. Ági, maga is kismamaként,  két kisgyermek mellet indította első internetes vállalkozását mindössze 3600 Forint befektetéssel, ami 6 hónap alatt vált saját kategóriájában piacvezetővé, és mára egy 8 főt foglalkoztató céggé nőtte ki magát. A saját vállalkozási tapasztalataira építve hozta létre a kismamák önálló vállalkozásindítását segítő oldalát, a Gazdagmami.hu-t, ahol eddig közel 1000 anyukának segített elindítani online vállalkozását. Rendszeresen hívják előadónak online marketing, vállalkozás és női vállalkozás témájú konferenciákra.
Ági arra biztatott minket, ha van egy jó ötletünk, akkor merjünk magunk belevágni egy saját vállalkozás indításába. Ha van kézügyességünk, és így létrehozunk dolgokat (varrás, gyöngyfűzés, kötés); ha bármivel kereskednénk (használt ruha, használt könyv stb.) ha van valami szolgáltatás, amit szívesen csinálunk (nyelvtanfolyam, kommunikációs tréning, fordítás, oktatás) akkor érdemes egy igényes honlapot, blogot készíteni. Azon keresztül már kiépíthetjük az olvasóbázisunkat a későbbi potenciális vevőbázisunkat.
Ha nincs efféle ötletünk, akkor sincs veszve semmi, mert lehet un. partneprogramhoz csatlakozni, ahol más termékeit értékesíthetjük jutalékért. Ilyen lehetőségeket találhatunk a partnerprogram.lap.hu-n vagy a www.partnerprogramok.hu-n.
Ez nem azt jelenti, hogy házalni kell ismerőseink körében, hanem egy általunk érdekes témájú blogot, honlapot kell létrehozni, amit sokan látogatnak, majd kiválogatni a témához leginkább kapcsolódó termékeket. Ezeket reklámozhatjuk, ajánlhatjuk írásainkban.
Régebben népszerű volt a saját honlapon való reklámok elhelyezése, de ez mára már nem hoz jelentős bevételt. Akit viszont érdekel az www.google.com/adsense vagy a www.adsway.hu reklámprogramok segítségével juthat jövedelemhez a saját honlapján elhelyezett reklámokra való kattintásokból. Ehhez csak annyi kell, hogy legyen egy jópofa honlapunk, blogunk, amit sokan néznek (ingyenesen letölthető szakácskönyv saját ötletekből, kinyomtatható színezők gyerekeknek, kreatív ötletek, szabásminták anyukáknak, helyi hírek, fogyási tanácsok) és kihelyezni mellé a reklámokat.
Fontos az igényesség és az eredetiség. Ha ingyenes szolgáltatónál indítunk blogot, legyen igényes a sablonválasztás. Honlap indításánál érdemes nem az ingyeneset választani, hanem rászánni 3-4 ezer forintot és saját domain nevet kapunk, hozzá tárhelyet. (www.teneved.hu). Az elkészítéshez lehet ingyen letölthető sablonokat használni, így már csak meg kell tölteni tartalommal. Ingyenes webshop rendszereket is lehet találni a neten. (www.oscommerse.com)
Folyamatosan érdemes mérni a látogatottságot, kik és honnan jönnek az oldalra. Ebben segít a Google ingyenes statisztikai rendszere a Google Analytics.
Ha ingyenes blogszolgáltatót használunk, akkor megjelenéskor az írásaink megjelennek az új bejegyzések között a főoldalon is, illetve a kiemelt írások közé is ajánlhatjuk cikkeinket, így egy jó cikkel akár az origó vagy index címlapjára is kerülhetünk. Érdemes linkmegosztókba is ajánlani az írásokat: (www.linkter.hu)
Mielőtt bármibe belevágunk a legfontosabb a piackutatás. Mire van igény, mibe érdemes belefogni. A Google Adwords Kulcsszóválasztó eszközével (https://adwords.google.hu/select/KeywordToolExternal) meg tudjuk nézni egyes kulcsszavakra milyen gyakran keresnek rá az érdeklődők. Facebook csoport létrehozásával tovább reklámozhatod magadat.
Otthoni munkát végezhetünk másodállásban és főállásban egyéni vállalkozóként vagy cégként. (Kft, Bt.) TGYÁS és GYED közben nem működhetünk közre a vállalkozásban de üzletvezetői feladatot elláthatunk. GYES mellett 4 órában lehet dolgozni.
Marketing ismereteket szerezhetünk a www.vallalkozok.com; www.marketingkommando.hu; www.marketingmegoldasok.hu; www.onlinevallakozas.hu oldalakon ingyenesen, de én elsősorban Ági oldalát a Gazdagmami.hu-t ajánlom. Ha a honlapon regisztrálsz, akkor két ingyenesen letölthető tanulmány: az “Apa dolgozik, anya pénzt keres” és az “50 otthoni munka” című könyvek, egy 3 hónapos ingyenes e-mail tanfolyam és a blog segítenek felismerni milyen pénzkereseti módok léteznek a megszokott alkalmazotti státuszon túl, és hogyan szerezhetünk otthoni munkát, olyat, amivel valódi jövedelemhez juthatunk.
"Az “Apa dolgozik, Anya pénzt keres” című könyvből megtudhatod:
  • Miért nem találsz megfelelő távmunkát?
  • Milyen távmunkalehetőségek vannak?
  • Hogyan teremthetsz munkahelyet saját magadnak?
  • Miként lehet pénzt keresni otthonról internetes munkával, baba mellől?
  • Hogyan indítsd el saját kis vállalkozásodat otthonról, egy fillér befektetése nélkül vagy néhány ezer Forintos költséggel?
  • Hogyan lehet megtalálni azokat a lehetőségeket, amik biztosan bevételt fognak hozni a számodra?
Miről szól az “50 otthoni munka” tanulmány?
Régóta gondolkodtam egy olyan gondolatébresztő tanulmány létrehozásán, ami nem csak nagy általánosságokat mond arról, hogyan tehetsz szert távmunkára, hanem konkrét ötleteket ad arra, milyen munkákat lehet otthonról csinálni, miben van üzleti potenciál, fantázia, lehetőség és hogyan lehet őket megvalósítani.
A tanulmányban 50 féle konkrét otthoni munka lehetőséget mutatok be, és foglalkozok azokkal az akadályokkal is, amik miatt a legtöbben nem tudnak belevágni az otthoni munkába és azzal, miként lehet ezeket az akadályokat elhárítani."
Forrás: http://www.gazdagmami.hu/konyv-letoltese




Ági arra is felhívta a figyelmet, hogy nagy erő rejlik abban is, ha több anyuka összefog és közösen indít vállalkozást, mindenki beletéve legjobb tudását. Ez a gondolat sokunkat bátorított fel. Az előző klubunkon részt vett Makó Judit, aki a veszprémi Pöttöm Klub indítója. Továbbítom néhány kulcsfontosságú információját.

Vállalkozó kedvű nőket, családanyákat segítő szervezetek, honlapok:

- www.seed.hu - SEED Alapítvány
- http://www.ladiesfirstconsulting.hu/ - egy háromgyerekes anyuka nemrég indított vállalkozása
- www.munka.org - megyei munkaügyi központokban, kamaráknál érdeklődni induló vállalkozás után igényelhető támogatásokról (visszatérítendő / vissza nem térítendő), kedvezményekről (pl. START-kártya)
- www.marketingkommando.hu - online marketingről induló vállalkozásoknak is
- www.onlineakademia.hu - hasonló a fentebbihez
- www.gazdagnok.hu - Gazdag nők lelkiekben, anyagiakban, szellemiekben
- www.panyizsuzsi.hu és www.makgubo.hu

Következő alkalmaink:
Március 25.: Családon belüli erőszak. Hogyan vehetjük észre, ha környezetünkben létezik, mit tehetünk. - Beszélgetés Stanka Mária rendőr őrnaggyal.

Április 8.: Az anya és az ő saját ideje. Mindannyian tudjuk, milyen kisgyermekkel otthon lenni, játszani vele, ellátni, beteg gyermek mellett virrasztani stb. Hol van ilyenkor az anyák saját szükséglete? - Erről az izgalmas témáról beszélgetünk Barát Jánossal, aki három gyermek édesapja. Náluk, hogy működik, ő miért tartja fontosnak, hogy a feleségének is legyen szabadideje.

Gyertek el kisbabátokkal, alakítsuk együtt a klub további programját!

Lívia, Emma, Sára

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lívia! Ritkán lehet látni ilyen összeszedetten, ennyi releváns információt dolgozni vágyó (vagy kényszerülő)édesanyáknak! Gratulálok, köszönjük. Molnár-Bánffy Kata

    VálaszTörlés
  2. Абрам Александр üzletember vagyok, aki képes volt újjáéledni haldokló favágó üzletét egy Isten segítségével, akit Benjamin Lee, a hitelkonzultánsnak hívtak. Jekatyerinburgban vagyok Екатеринбург. Nos, vállalkozást akar próbálni, rendezni az adósságát, kibővíteni a meglévőt, pénzre van szüksége az áruk vásárlásához. Problémái vannak a jó hitelkeret biztosításával, szeretném, ha tudnád, hogy Benjamin úr látni fog téged. Ez a megfelelő hely az összes pénzügyi problémájának megoldására, mert élő bizonyság vagyok, és ezt nem tudom csak megtartani magamnak, amikor mások pénzügyi utat keresnek. Szeretném, ha mind kapcsolatba lépne ezzel az Isten által küldött hitelezővel. a többi részben leírtak felhasználásával e nagyszerű lehetőség részese lehet. E-mail: lfdsloans@outlook.com Vagy a WhatsApp / Szöveg + 1-989-394-3740.

    VálaszTörlés