2012. április 13., péntek

Hogyan segít a kineziológia a gyermekkorban - beszégetés Rácz Brigitta kineziológussal

Először is néhány közérdekű információt szeretnék megosztani.

A következő alkalmunk: Április 27. péntek 10 óra: Szoptatás és a szexualitás - beszélgetés Bressel-Klein Annamária védőnővel, a veszprémi Anyatej Klub vezetőjével a mell változásairól a várandóság és szoptatás során; valamint az elválasztás, elválasztódás után, szoptatás alatt alkalmazható fogamzásgátlásról, a házasélet nehézségeiről

Április 28. szombat 16. óra: II. Mandulás Táncház a Vörösberényi Művelődési Házban. Az előző alkalom már nagy sikerű volt, gyertek el erre a remek közösségépítő családi rendezvényre.

Május 11. 10. óra: Születés Ünnep: beszélgetés a szülésre való felkészülésről és a világra jövetelről szülést kísérő szakemberekkel. Vendégünk Földi Anikó dúla. Anikó néhány rövid filmbejátszással is készül, ahol alternatív szülésekbe tekinthetünk bele. Délután 16. óra: a Babies című film vetítése, majd beszélgetés a különböző kultúrákban jellemző gyermekszülési és nevelési eltérésekről.
Terveim szerint, valamikor ekkoriban szeretnénk feldíszíteni az almádi nőgyógyászati rendelő és váró falait Szőcs Zsuzsa grafikus a szülést gyönyörűen ábrázoló festményeinek másolatával. (http://chandrahandmade.blogspot.com/2011/06/friss-festmenyek.html: édes anyaság, méltóságos vajúdás) A reprodukciókat Zsuzsától vásárolnánk meg. Az ehhez szükséges pénz összegyűjtéséhez már a jövő alkalommal gyűjtést szervezünk. Néhány száz forint hozzájárulásával szebbé tehetünk egy olyan helyet, ahová gyermekünkkel a pocakunkban először fordulunk.
Kováts Anna és Nemes Éva aktív közreműködésével készül a 3 almádi Babazászló, amit minden kisbaba megszületésekor kiraknánk a születő gyermek szülőházára, a védőnőkhöz és az Önkormányzat épületére is, hogy jelezze az örömhírt és bátorítsa a szomszédokat, hogy be lehet kopogni egy tál levessel:)


Május 18. péntek 16.-19. óráig Magocskák családi délután a Malomvölgyben. A Baba-Mama Klub és az Almádi Óvodák Szülői Munkaközösségének közös szervezésében hagyományteremtő kirándulást és családi délutánt tervezünk. A célunk, hogy a leendő és a már ovis gyermekek családjai ismerkedhessenek, beszélgethessenek. A tervek szerint az esőnap június 2-án szombaton 16.- 19. óra között lenne. Tóth Orsi vezetésével egy kisebb munkacsoport dolgozik a program kitalálásával és a plakátok elkészítésével és elterjesztésével. Még lehet a munkába bekapcsolódni. A batyuval (egy tál süti, pogácsa) érkező családok a helyszínen csoportokat alkotnak. A csoportok egy játékos ügyességi vetélkedőben vesznek részt, ahol pecséteket kell gyűjteni. A végén minden gyermek érmet kap:) Közben lehet focizni, körtáncot járni, népi játékokat játszani és ismerkedni, beszélgetni. Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Május 20. vasárnap 8-14 óráig hagyományteremtő szándékkal megrendezzük Balatonalmádiban az I. Baba- és Gyerekruha, Játék börzét.
Ha van használt, de jó minőségű ruhátok, cipőtök, babakocsitok, kiságyatok, etetőszéketek, autósülésetek, biciklitek, motorotok, megunt játékotok, mesekönyvetek, egyéb a gyerkőcökkel kapcsolatos kiegészítőitek, gyertek és adjátok el!!
Mindenképpen várnánk nagyobb gyermekruhákat is, hogy ne csak babaruhák legyenek.
A helyszín: Balatonalmádi piactér
Ha szeretnél mint eladó részt venni a börzén és egyéb információra van szükséged, hívd a 06-20/460-1646 telefonszámot, illetve írj a rasovszky.judit@upcmail.hu e-mail címre.
A vásár ideje alatt tervezünk a gyerkőcöknek arcfestést, illetve játszó sarkot, hogy amíg a szülők nézelődnek, vásárolnak addig a gyerekek is jól érezzék magukat.
A játszótérhez várnánk felajánlásokat a börze időtartamára (kis csúszda, mini trambulin, sátor stb.)
Köszönjük Boros Hangának a szervezést.

Május 25. péntek 10. óra: Tartósítás, befőzés, savanyítás természetes módon. Beszélgetés Kiss Renátával a Csalán Egyesület munkatársával.


Június 8. péntek 10 óra: Évadzárás. Lassan beszélnünk kell arról is, hogy szeptembertől milyen formában menne tovább a Klub, ugyanis én szülési szabadságra megyek:) Jó lenne beszélni arról, hogy kik vinnék tovább, valamint egy esetleges egyesületté válás is szóba került.

Az előző alkalmunkon Rácz Brigitta kineziológus volt a vendégünk.
A kineziológia egy készség, személyiség és képességfejlesztő módszer, amely pedagógiai és pszichológiai módszereket tartalmaz. Különleges eszköze az izomtesztelés. Minden olyan életvezetési problémára megoldást adhat, ami gátol bennünket a továbblépésben, hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.
A segítségével generációs problémákat oldhatunk fel.
A kisgyermekek problémáival tinédzser korig mindig az anyának érdemes kineziológushoz fordulni. Az anyában meginduló oldódási folyamatok hatnak a gyermek problémájára. Tipikus panasz a szobatisztaság zavarai, amiben nagymértékben tud a kineziológia segíteni. Tinédzser kortól már érdemes a gyermeknek elmenni a kezelésre, ahol már ő dönti el, annak a mértékét, hogy a szülőt mennyire vonja bele ebbe. Tipikus tinédzser kori probléma tanulási zavar. Abban az esetben, ha a kezelés néhány alkalom után sem eredményez javulást, érdemes más módszert keresni a probléma megoldására.
További információkat a módszerről Brigitől kérhettek. Elérhetősége nálunk megtalálható.

Gyertek el kisbabátokkal, alakítsuk együtt a Klub további programját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése