Előző alkalmunkon dr. Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke volt a vendégünk.
A téma: Házi tartósítási eljárások volt. Nagyon hasznos információkat kaptunk tőle, amelyek most a befőzési szezon kezdetén nagyon is aktuálisak.
A célunk, hogy egészséges, kis energiafelhasználású, változatos téli élelmiszereket biztosítsunk.
Szeretnénk kiváltani a nagy energiafelhasználással járó fagyasztást,
valamint az egészségünk szempontjából nem biztonságos vegyszeres
tartósítást.
Ezek az eljárások:
Aszalás, szárítás
Sózás ( a csatolmányban ételízesítő receptet is találtok)
Savanyítás, tejsavas erjesztés
Ecetes tartósítás
Gyümölcsök befőzése kompóttá
Zöldségfélék befőzése
Lekvárok készítése
Cukor nélküli befőzés
Cukor nélküli gyümölcslé és dzsem gyors készítése
Timi előadásának teljes anyagát ide kattintva olvashatjátok.
Jó befőzőcskézést kívánok mindenkinek!
A következő alkalmunk: Június 8. (most péntek) 10. óra:Ez
a nyári szünet előtti utolsó klub. Beszélgetünk, majd arról, hogy
milyen volt ez az év, kinek milyen tapasztalatai gyűltek össze, mi volt
nagyon hasznos, mi maradt ki. És persze beszélgetünk arról is, hogy
hogyan fog a klub szeptembertől tovább működni, immár nélkülem.
Várunk mindenkit nagy szeretettel, alakítsuk együtt a klubunk további életét!
Itt szeretném felhívni a figyelmeteket a nyáron általunk szervezett népművészeti, alkotó gyermektáborra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése