2011. május 20., péntek

Mit tudhatunk meg az írásunkból?

Előző alkalmunkon Schneider Éva grafológus volt a vendégünk. Beszélgettünk az írás kialakulásáról, az írás fiziológiájáról, a grafológia történetéről, az írásképről, mint tükörről. Arról is szó volt, hogy mit kereshetünk az írásunkban, hogyan vizsgál a grafológus. Mentális képességeinket, érzelmi-akarati életünket, önmagunkhoz való viszonyunkat, szocilabilitásunkat, energetizáltságunkat, munkamódunkat ismerhetjük meg írásunkból. A beszélgetés részletes összefoglalóját egy power point prezentációban olvashatjátok ide kattintva. A legizgalmasabb része a beszélgetésnek, a saját magunk által írottak elemzése volt. Vállalkoztunk arra, hogy egy egy oldalas szöveget megírunk, amit Éva elemez nekünk. Az elemzés természetesen négyszemközt folyt. Mindenki megdöbbenve jött ki a a négyszemközti beszélgetésről, mert annyira helytállóak voltak Éva írásunkból kiolvasott észrevételei. Nagyon tanulságos volt hallani, mit lát az írásunkból a személyiségünkről. Még a negatív jellemzőinket is úgy tudta láttatni, hogy az egyáltalán nem volt bántó vagy elszomorító, annál inkább elgondolkodtató. Bárki érdeklődhet Évánál, hogy elemezze írását. Elérhetőségei: Schneider Éva: 30/ 99-44-646; eschneider@freemail.hu

A következő, egyben a nyári szünet előtti utolsó alkalmunk most pénteken (június 3.) lesz a gyermekkönyvtárban. Gyertek el minél többen erre az alkalomra. Egyrészt sokan már jövőre nem tartanak velünk a gyermekük felcseperedése miatt, másrészt jó lenne egy kötetlen beszélgetést is folytatni szülői tapasztalatainkról, nehézségeinkről, örömeinkről. Kinek mi okoz gondot, ki talált rá már valami tuti módszerre az egyes nehézségek leküzdésében stb.
Beszélgessünk egy utolsót, érezzük jól magunkat.


A blogon nyáron is lesz egy-két bejegyzés, ha találok valami izgalmas, benneteket is érdeklő témát. Erről majd küldök értesítőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése