2013. október 15., kedd

Szülők Iskolája- Egry Zsuzsi: Hogyan lehet szeretettel határokat szabni és azokat betartatni


A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete a Baba-mama klubbal együttműködve meghív minden érdeklődőt a Szülők Iskolája előadássorozatának második alkalmára.


Ideje: Október 25. péntek 17.00
Helye: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár Olvasóterme


Címe: Egry Zsuzsi a Szelíd Szavakkal Alapítvány munkatársa:

Határok - Hogyan lehet szeretettel határokat szabni és azokat betartatni?


Számtalanszor szükség van arra, hogy határt szabjunk gyerekeink viselkedésének. Nem lehet dörömbölni a szomszéd néni ajtaján, és nem lehet a favonattal elpáholni öcsit. Gyakrabban, mint nem, szép szavakkal kezdjük, emelt hangon folytatjuk, és dühösen fejezzük be. Az eredmény: duzzogó, sértett gyerek, rossz érzésekkel teli szülő.

Jó hír: van más lehetőség, nem is egy. Határokat szabni akár úgy is lehet, hogy gyerek és felnőtt egyaránt úgy jön ki belőle, hogy közelebb érzik magukat egymáshoz. Az előadás során megvizsgáljuk, milyen okok állhatnak a gyerekek határszabó viselkedése mögött, és egy konkrét „protokollt” tanulhatunk a határszabásra, amelynek követésével úgy kerülhetünk ki a „beadjam-e a derekam vagy ordítsam le a fejét?” gyakori dilemmájából, hogy közben mind a magunk, mind a gyerek szükségleteiről gondoskodunk, és megerősítjük egymás iránti bizalmunkat és tiszteletünket.


Mindenkit várunk szeretettel! Az előadás ingyenes! Terjesszétek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése