2014. február 25., kedd

Szülők Iskolája: Földes Petra: Családi életciklusok

A Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete a Baba-mama klubbal együttműködve szeretettel vár a Szülők Iskolája előadássorozatának negyedik alkalmára.


Ideje: Február 28. péntek 17.00
Helye:
Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár Olvasóterme

Címe:
Dr. Földes Petra főiskolai docens, mentálhigiénikus

Családi életciklusok

A házasság, első gyerek érkezése, kistestvér(ek) érkezése, közösségbe kerülés, leválás, veszteség – halál….többek között egy család életében a ciklusváltások, melyek mind-mind konfliktusforrások, kihívást jelentenek a család életében. Persze, ezek meg is erősíthetik a családot….
A család egyensúlyra törekvő rendszer; a rendkívüli eseményekre úgy reagál, hogy az egyensúlyt igyekszik helyreállítani. Ez szükséges ahhoz, hogy a család a benne élők számára biztonságos és kiszámítható közeg legyen. Ám, ahogy nőnek a gyerekek, a korábbi viselkedésminták tarthatatlanná válnak, az egyensúly a régi eszközökkel már nem tartható fenn – változásra van szükség. A gyerekek életkora tehát különböző családi életciklusokat határoz meg, és nem szabad megfeledkezni a fiatal leválásának, a szülők egyedül maradásának életciklusáról („üres fészek”), és a veszteségek koráról sem. Hogyan kezelhetjük rugalmasan az életciklus-váltásokat, hogyan segíthetjük hozzá családunkat az új egyensúlyhoz?
Kérlek terjesszétek a plakátot. Ha van igényetek gyerekfelügyeletre, akkor jelezzétek. 500 Ft/gyerek/óra.

Várunk mindenkit szeretettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése