2013. február 3., vasárnap

Az idei Farsang


Jelmezbe bújt tipegők
Királykisasszonyok, hercegnők, tündérek, kedves kis boszorkányok, szuperhősök, egy kalózhajó teljes legénysége, csinos indiánlányok, robot, viking, egy kisebb állatkert lakói – oroszlán, teknős, pók, méhecskék, denevér, szuszogó kistigrisek, malackák – az ő vidám hangjuk töltötte be egy szeles, hideg vasárnap délután a Pannónia nagytermét.
Almádiban az elmúlt évek során hagyománnyá vált, hogy február elején a legkisebbeket hívjuk farsangi mulatságba.  A Tipegők Farsangját lelkes anyukák és apukák maroknyi csapata szervezi évről-évre. Az idén rengeteg játék várta a gyerekeket, hiszen a felajánlásoknak köszönhetően egy nagyobb játszóteret tudtunk berendezni. Egy másik asztalnál arcfestéssel tehették tökéletessé jelmezüket. Közös éneklés, mese és zenés felvonulás után a szülők, nagyszülők szavaztak a legötletesebb, legaranyosabb és legfélelmetesebb jelmezekre, de díjat kaptak a csapatok is. Végül persze minden kis jelmezes bálozó apró ajándékkal térhetett haza. Emlék egy szeles, hideg, mégis vidám délutánról. Szeles és hideg, de nekünk, szülőknek, látva gyermekeink kipirult, mosolygós arcát, mégis napfényes volt.
Köszönet a közreműködőknek, Nemes Évának az arcfestésért és Papp Veronikának, hogy énekelt a gyerekeknek, a gyerekekkel, sok-sok köszönet a támogatóknak: a veszprémi Kócoska meseboltnak és a balatonalmádi gyerekjatekok.hu-nak, hogy a játékokat biztosították számunkra, valamint óriási köszönet az önkéntes szülőknek, akik nem csupán az előkészületekben, hanem a lebonyolításban is aktívan részt vettek.
És persze köszönet a családjainknak, a fiainknak és férjeinknek, hogy az elmúlt hetekben támogattak
bennünket.

Mi már készítjük a jövői évi jelmezünket. És Ti?

A szervezők
Tardi Hajnalka, Sebestyén-Tóth Orsolya és Kováts Anna

A vehír által készített fotók itt megtekinthetők.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése