2013. május 30., csütörtök

Mandulás ÉGIG ÉRŐ FA néptánc, népzene és kézműves tábor 2-14 év közötti gyerekeknek.

FELHÍVÁS!!!!

A TÁBOR HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:
Helyszín: A rendezvénynek elsődlegesen a Vörösberényi Művelődési Ház ad helyet.
A csoportos étkezést a Virág Étterem biztosítja. A glutén- és laktózérzékeny gyermekek étkezését a városközpontban található Zóna Étteremből tudjuk megoldani.
Időpont: 2013. július 8-12. Minden nap: 8.00-16.30

A JELENTKEZÉSI LAP ELÉRHETŐ A http://mandulastabor.blogspot.hu/p/tabor.html OLDALON.

A TÁBOR BEMUTATÁSA:
A foglalkozásainak átfogó témájaként Az égig érő fa meséjét és motívumait választottuk, ebből a meséből merítünk ihletet. A gyerekek különböző módokon felhasználják mint témát, mint anyagot, mint motívumot.
A táncok tanításával azt reméljük, hogy tovább fog élni bennük, mint hagyomány.
A tábor alatt készült munkákból utolsó nap a gyerekek kiállítást állítanak össze, amelyet egy műsor keretében nyitnak meg. A tanult táncok felhasználásával a tábor alatt létrehozott dramatizált művet adnak elő az iskoláskorú gyerekek, a kisebbek bemutatják a tanult játékokat.

NÉPTÁNC-OKTATÁS
Az idei táborban elsősorban Szatmári táncokat tanulhatnak a gyerekek. A közös foglalkozások után a haladó táncosoknak külön tánctanítás lesz délután.
Táncok 7-10 éveseknek: eszközös, játékos táncok hozzá tartozó dalokkal, lánytáncok, csárdás alapok
Táncok 10-14 éveseknek: verbunk, ugrós párosan, eszközökkel, és csárdások - motívumalkotás különböző fogásoknál páros viszonyban, szólóban, eszközzel és a nélkül, táncfajtákban, eltérő tempóban.
Tánctanárok: Kreutz Károly, Berta Anikó, Nagy Izabella

KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ 2 -7 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKEKNEK
Kézműves játszóház”-nak neveztük el azt a 2-7 éveseknek szóló játékos foglalkozást, amely során a népi játékok, népdalok, a ritmus, a zeneiség, a hagyományos életformák és tevékenységek utánzása, a természetes környezet és anyagok megismerése, felhasználása illetve mindezek ötvözete kapnak szerepet. A gyerekek óvodapedagógusok irányításával vesznek részt a foglalkozásokon, 2 csoportban. A 2-től 5 éves korosztály esetében a szülők is jelen vannak, az 5-7 évesek számára napközis felügyeletet biztosítunk. Mindennap egy-egy téma előtérbe kerül, de közben ismétlik a már megismert anyagot. A pedagógusok az adott nap témája szerint választják ki a meséket, dalokat, játékokat és az ihleti a kézműves foglalkozás alkotásait.
Folyamatos tevékenységek a nap folyamán: nyitó foglalkozás mesével – ráhangolódás a nap témájára, kézműves foglalkozás, gyűjtögetés a természetben, éneklés, ritmusos gyakorlatok, tánclépésekre ráhangoló mozdulatok, szabad játék- lehetőleg az udvaron, ha az időjárás engedi.
Pedagógusok: Hadnagy Judit, Steiner Melinda, Nádasné Varga Katalin

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK 7-14 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKEKNEK
A kézműves foglalkozások egyik célja a hagyományos életformák és tevékenységek utánzása, a természetes környezet és anyagok megismerése, felhasználása, illetve mindezek ötvözete. Másik célja, hogy a gyerekek legyenek képesek szabadidejük önálló felhasználására és tapasztalják meg, mekkora örömet okoz a maguk által teremtett tárgy kézbevétele.
A választott tájegység, a szatmári motívumkincs felhasználásával alkotunk, hogy azok a gyerekek képzeletének részévé váljanak.
A kézműves foglalkozások vezetői: Kádár-Paksy Ágnes, Gölöncsér Éva, Pataky Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése